Moet u uw dieseltank per 1/1/2015 vervangen?

Heeft u een bovengrondse tank voor de opslag van diesel? Dan weet u wellicht al dat vanaf 1 januari 2015 een aantal nieuwe milieu- en veiligheidsvoorschriften voor dieseltanks van kracht worden. Bovendien moeten uw tank én de bijbehorende tankinstallatie vanaf 2015 ook KIWA-gecertificeerd zijn. In een groot aantal gevallen zullen landbouw-, aannemerij- en industriële bedrijven hun dieseltank moeten vervangen.

Moet uw tank ook vervangen worden? Doe hier de test

Moet_u_uw_tank_vervangen

Waaraan moeten dieseltanks vanaf 2015 voldoen?
Vanaf 2015 moeten alle tanks voorzien zijn van een aantal verplichte veiligheidsonderdelen, zoals een geschikte ontluchting, lekdetectie, overvulbeveiliging, aanrijbeveiliging en een brandblusser. Bovendien moet de tank steeds toegankelijk zijn voor inspectie via een mangat. Ook de plaatsingsvoorschriften (afstand tot gebouwen) zijn aangescherpt.

Bekijk hier alle eisen en voorschriften voor dieseltanks per 1/1/2015

Vraag persoonlijk advies
Ons doel is om u zo goed en helder mogelijk te informeren over de eisen en voorschriften voor dieselopslagtank die per 1 januari 2015 van kracht worden. De regelgeving is echter complex, er zijn verschillende uitzonderingen en de gemeenten kunnen ook afwijken van de KIWA-regels.

Wilt u een sluitend advies voor uw situatie? Of bent u aan een nieuwe tank toe? Wij hebben momenteel speciale actieprijzen op nieuwe dieseltanks (zowel staal als kunststof). Informeer naar de actievoorwaarden op het nummer 0492-34 12 21 of via verkoop@vankesselolie.nl!