Mengbaarheid nieuwe Total CARTER SG Tandwielkastolie

Total heeft een nieuwe tandwielkastolie ontwikkeld genaamd Total CARTER SG. Deze nieuwe generatie, hoogwaardige olie op basis van Polyalkylglycol (PAG) vervangt de Total CARTER SY tandwielolie en is bedoeld voor zwaarbelaste overbrengingen die opereren onder moeilijke omstandigheden (hoge temperaturen, schokken etc.).

Total CARTER SG levert zeer goede prestaties op het gebied van anti slijtage en anti oxidatie. Dit levert een uiterst stabiele olie op waarmee langere verversingstermijnen behaald kunnen worden. Dankzij de zeer hoge viscositeits-index heeft Total CARTER SG ook een grotere temperatuursinzet. Hij is geclassificeerd als DIN 51517-3 CLP PG en ISO 12925 -1 CKT

Niet mengbaar met Total CARTER SY!
Total CARTER SG is niet compatibel met de huidige Total CARTER SY olie die in de loop van 2017 uit productie genomen wordt en niet meer verkrijgbaar zal zijn. Als u een machine of tandwielkast, afgevuld met Total CARTER SY, bijvult met Total CARTER SG of gaat verversen zonder voorafgaande correcte spoelprocedure, kan dit voor problemen zorgen. De beide oliën zijn optisch mengbaar maar levert zachte onoplosbare delen op die een filter snel doet verstoppen.

Neemt u bij overstap contact op met uw Account Manager of met onze technische adviseurs op het telefoonnummer 0492-34 12 21 of stuur een email naar technischedienst@vankesselolie.nl.