Van Kessel opent aardgas tankpunt op BP tankstation te Heesch

Van Kessel Tankservice heeft in samenwerking met OrangeGas een aardgaspomp in gebruik genomen op haar BP tankstation in Heesch. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hier vanaf heden “compressed natural gas” (afgekort CNG) tanken.

De prijzen van de fossiele brandstoffen zijn nog nooit zo hoog geweest. Hierdoor neemt de vraag naar goedkope alternatieven toe. Rijden op Groengas (CNG) is dan een goedkoop alternatief voor rijden op benzine! Momenteel zijn er in Nederland zo’n 100 locaties waar men aardgas kan tanken. Hiervoor moet u natuurlijk wel een auto of vrachtwagen met een speciale aardgasmotor hebben.

Het aardgas aan onze pomp bij BP Heesch is overigens groengas. Groengas is de duurzame opvolger van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Biogas wordt op haar buurt gemaakt van verschillende soorten biomassa, zoals mest, rest stromen uit de voedingsmiddelenindustrie en rioolslib, te vergisten. Ook ontstaat er biogas bij vuilstortplaatsen.

Voor dit project werken wij samen met OrangeGas, één van de marktleiders op het gebied van aardgas tankinstallaties. OrangeGas koopt haar groengas in bij uitsluitend Nederlandse projecten. Omdat groengas biologisch wordt opgewekt is het een zeer duurzame energiebron. De uitstoot van CO2, fijnstof en Nox is nihil. Tevens vindt het transport van de brandstof plaats via het reguliere aardgasnetwerk en dit heeft als groot voordeel dat er geen transport met tankwagens naar de tankstations nodig is. Dit is veiliger en milieuvriendelijker.

Groengas is een zeer schone, duurzame én goedkope brandstof, en nu verkrijgbaar bij BP Heesch!

GPS-gegevens BP tankstation Heesch:
Nistelrodeseweg 3
5384 BA Heesch