Van Kessel Olie steunt initiatief dat kinderen in contact brengt met techniek

Van Kessel Olie heeft onlangs haar samenwerking met de KreaTech Fabriek uit Veghel verlengt. Dit prachtige initiatief biedt kinderen van 6 tot 16 jaar de kans op een leuke manier kennis te maken met techniek. Een team van technisch onderlegde vrijwilligers begeleiden de kinderen bij het uitvoeren van creatief technische knutselopdrachten om zo meer over techniek te ontdekken. Van Kessel Olie steunt dit initiatief van harte omdat onze producten (brandstoffen, smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen) ook talloze raakvlakken met techniek hebben.

Over KreaTech Fabriek
KreaTech Fabriek is een werkplaats voor kinderen van 6-16 jaar waar je aan de slag gaat met houtbewerking, metaalbewerking of elektrotechniek. Je gaat aan de slag met gereedschappen en machines en leert meer over techniek op een leuke, creatieve en onwijs coole manier!

Wel eens gehoord van Electrotechniek: hoe komt het dat het licht aan en uit kan gaan? Hoe werkt een televisie als je de stekker in het stopcontact hebt gedaan? Wat is dat eigenlijk … elektriciteit?

Kijk eens goed om je heen … de stoel waar je op zit, het speelgoed waar je mee speelt of het klimrek op school. Veel wordt gemaakt van hout en metaal. Wil jij graag meer leren over Houtbewerking en Metaalbewerking?

En wat dacht je van beweging? Hoe komt jouw koffer of pakketje op de juiste plek? Hoe zorgt een luchthaven ervoor dat de juiste koffer in het juiste vliegtuig terecht komt? En hoe wordt jouw bestelling van die gave nieuwe schoenen op de juiste manier verwerkt? Benieuwd wat voor mechanismen je met Werktuigbouwkunde nog kunt maken?

Het antwoord op al deze vragen en vele meer, vind je bij KreaTech Fabriek. Voor elke leeftijdsgroep, 6-8 en 9-12 en 12-16 jaar, heeft KreaTech Fabriek creatief technische knutselopdrachten om meer over techniek te ontdekken. Meer informatie en openingstijden: www.kreatechfabriek.nl