Van Kessel Olie sponsort Olympische ruiter Tim Lips

Aanstaande vrijdag 24 juni wordt op Omroep Brabant een documentaire uitgezonden omtrent Tim’s ‘Road To Rio’. Tim Lips is een Brabantse ruiter die tijdens de Olympische Spelen in Rio zal uitkomen voor Nederland in de Eventing discipline. Van Kessel Olie is trotse sponsor van Tim. Samen met Haegens Kraanverhuur en Bavaria steunen wij Tim op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro!

Tim Lips en zijn ‘Road to Rio’ wordt vrijdag 24 juni om 17u55 uitgezonden op Omroep Brabant (en wordt vervolgens daarna ieder uur herhaald). In deze documentaire komen alle ups and downs aan bod die Tim de afgelopen maanden te verduren kreeg, alsook een uniek kijkje achter de schermen bij één van de topruiters van Nederland. Hieronder kan je alvast de teaser bekijken:

UPDATE 27/6/2016: Uitzending gemist? Geen probleem, bekijk ‘m dan op de website van Omroep Brabant.

Op koers voor Rio
Afgelopen weekend heeft Tim met succes deelgenomen aan de prestigieuze eventing wedstrijd in het Duitse Luhmühlen. In het hol van de leeuw behaalde Tim een mooie 3de plaats midden tussen het Duitse afgevaardigde Olympisch eventing Team, de topfavorieten voor Rio!

In zijn blog vertelt Tim hoe hij ervoor staat: “Voor de Spelen liggen we goed op schema. Bayro voelt fit en fijn aan in de training. Ik heb de dressuurlessen met Nicole (zijn trainer) weer fanatiek opgepakt en we zijn erg tevreden. Een aantal weken voor Rio neem ik thuis iets gas terug. Bayro heeft dan een zware trainingsperiode achter de rug en de boog moet niet tot het einde gespannen blijven. Het is ook beter om nu hard te werken aan de aandachtspunten in de dressuur in plaats van vlak tevoren. Het sleutelen moet nu gebeuren.”

“Gedurende deze voorbereidingsmaanden is het best lastig om te genieten van de sport en af en toe te ontspannen. Ik weet dat het wel van belang is en daarom probeer ik het zeker, maar zelfs op stal is de sfeer inmiddels anders. Niet op een negatieve manier hoor, maar toch wat meer spanning. We gaan er echt met z’n allen helemaal voor en alles moet daarvoor wijken. Alle neuzen staan dezelfde kant op. Het grappige is dat bij een EK of een WK dat lang niet zo heftig is. De Olympische Spelen zijn gewoon nergens mee te vergelijken. Het is iets magisch.”

Tim komt van 6 t.e.m. 8 augustus in Rio in actie. Meer info, filmpjes en de volledige blog van Tim vindt u www.timlips.nl.