Greenpoint, Rolande en van den Broek openen LNG en diesel tankpunt in Veghel

Afgelopen vrijdag hebben Greenpoint Fuels, Van den Broek Olie en Rolande officieel hun nieuwe trucktanklocatie in Veghel in gebruik genomen. Bij deze truckstop kan er naast diesel ook LNG (vloeibaar aardgas) en CNG (gecomprimeerd aardgas) getankt worden. Commissaris van de Koning Wim van de Donk nam de eerste LNG tankbeurt voor zijn rekening.

Opening_truckstop_Veghel_Greenpoint_3

Het tankstation aan de Doornhoek in Veghel is al enkele weken in gebruik maar werd afgelopen vrijdag officieel geopend door commissaris van de Koning Wim van de Donk. Hij benadrukte het belang van een sterke logistieke sector voor de provincie Brabant en zei dat “het geweldig is om te zien dat Brabantse bedrijven hierin ook visie tonen en het voortouw durven nemen. Dit is van cruciaal belang om de positie van Brabant als logistieke spil van Nederland én Europa verder uit te bouwen. De provincie draagt dit soort initiatieven van Brabantse ondernemers dan ook een warm hart toe”. Hij maakte graag van de gelegenheid gebruik om zelf een vrachtwagen met LNG af te tanken.

Truckstop Veghel is een realisatie van Greenpoint Fuels uit Milheeze, Van den Broek uit Veghel en Rolande LNG uit Tilburg. Deze 3 Brabantse bedrijven zagen al snel het potentieel van LNG (en op termijn Bio-LNG) als alternatieve transportbrandstof en besloten om samen aan de Doornhoek in Veghel een tankstation te bouwen waar LNG, CNG en traditionele diesel kan getankt worden. Momenteel worden bij Truckstop Veghel reeds dagelijks zo’n 25 LNG-trucks afgetankt, de verwachting is dat dit tegen eind 2016 zal groeien naar 50 á 60 trucks per dag.

Opening_truckstop_Veghel_Greenpoint_1

Over Greenpoint Fuels
Van Kessel Olie is een samenwerking aangegaan met de van Peperstraten Group uit Oude-Tonge voor de realisatie en exploitatie van een nieuw tankconcept voor duurzame brandstoffen genaamd Greenpoint Fuels. Op logistieke knooppunten door heel Nederland gaan beide partijen tankstations ontwikkelen waar – naast fossiele brandstoffen – LNG, CNG en/of waterstof worden aangeboden. Truckstop Veghel is de eerste LNG-tanklocatie die met medewerking van Greenpoint tot stand is gekomen.

Over LNG
LNG, voluit Liquified Natural Gas, is simpelweg ‘aardgas in vloeibare vorm’ en ontstaat door aardgas te koelen tot ten minste -163°C. Zo wordt het gas vloeibaar (bij atmosferische druk) waardoor het volume LNG bij een gelijke energiehoeveelheid ongeveer zeshonderd maal kleiner is dan van gewoon aardgas. Deze volumereductie maakt het mogelijk het gas goed te transporteren en in tanks op te slaan.

Het rijden op LNG biedt vele voordelen: LNG-trucks zijn nóg een stuk schoner dan Euro 6 dieseltrucks, daarnaast zijn ze tot 75% stiller dan dieseltrucks (PIEK-gecertificeerd) en omdat LNG goedkoper is dan diesel, zijn LNG-trucks ook kostenbesparend. Dit alles maakt LNG tot een aantrekkelijke optie voor (middel)zwaar wegtransport over middellange en lange afstanden.

Wilt u meer weten over rijden op of het tanken van LNG? Neem dan contact op met:

Peter Versweyveld
Key account manager Greenpoint Fuels
Telefoon: 06-52 09 71 02
Email: p.versweyveld@greenpointfuels.nl
Website: www.greenpointfuels.nl