Castrol Vecton presteert tot 40% beter dan de industrienormen voor motorolie

Castrol beseft dat de concurrentie in de transport, bouw&infra en landbouwsector moordend is. En dat ondernemers elke dag weer vele uitdagingen moeten overwinnen, van stijgende kosten en een wirwar van regelgeving tot steeds strengere milieu-eisen. Daarom wil Castrol graag haar steentje bijdragen aan de dagelijkse strijd van ondernemers, door ervoor te zorgen dat uw vrachtwagens en machines alvast zo efficiënt mogelijk lopen en draaien.

Castrol_Vecton_van_kessel_olie

Door nauw samen te werken met klanten, vrachtwagen- en machine constructeurs, heeft Castrol een nieuw assortiment smeermiddelen voor truck-, tractor- en landbouwmachines en andere zware toepassingen, genaamd Castrol Vecton. Deze motoroliën bevatten de unieke System5 Technology. Deze geregistreerde additieventechnologie stelt de motorolie in staat zich aan te passen aan de omstandigheden waarin de motor opereert en dit voor 5 essentiële eigenschappen:

  1. Brandstofbesparing; de stabiliteit van de viscositeit wordt behouden. Deze is uitermate belangrijk voor een efficiënte circulatie van de motorolie, zodat de motorcomponenten steeds optimaal kunnen presteren en daardoor brandstof kan besparen.
  2. Olieverbruik; afzetting wordt geminimaliseerd, zodat o.a. de pistonring steeds optimaal kan presteren en daardoor olie kan besparen.
  3. Verversingsinterval; vuildeeltjes worden geminimaliseerd, zodat de motorolie zo proper mogelijk blijft gedurende het volledige verversingsinterval.
  4. Vermogen; roetdeeltjes worden geminimaliseerd om schurende slijtage te vermijden voor maximale kracht van de motor.
  5. Levensduur; de sterke motoroliefilm biedt de meest optimale bescherming van de essentiële motorcomponenten en vermijdt slijtage en roest.

Onafhankelijke laboratoria testen bewijzen dat de Castrol VECTON smeermiddelen tot 40% beter presteren dan de limieten van API en ACEA industrienormen, op vlak van olie-indikking, afzetting aan de piston, roet-, slijtage- en roestbehandeling.

De Castrol Vecton motoroliën zijn ontwikkeld in samenwerking met constructeurs (OEMs) in het Castrol Technologisch Centrum in Duitsland, volgens de nieuwste technologieën en de laatste specificaties. De Castrol Vecton smeertechnologie staat garant voor een langere levensduur van de componenten, optimale bescherming en brandstofbesparing.

Meer weten of wenst u een smeeradvies op maat voor uw wagen-/machinepark?Neem dan vrijblijvend contact op met ons.