Castrol keert terug in de Formule 1 met Renault Sport

Op zondag 26 maart gaat het nieuwe Formule 1 seizoen weer van start. Natuurlijk kijken we uit naar de prestaties van onze Max Verstappen, maar daarnaast is er nóg interessant nieuws: dit jaar keert Castrol namelijk als smeermiddelenleverancier en sponsor terug in de Formule 1!

Castrol wordt partner van het Renault Formule 1 Team
BP en Renault Sport Racing hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waarbij BP en Castrol, het smeermiddelenmerk van de oliemaatschappij, de brandstoffen en smeermiddelen gaan leveren aan Renault Sport Formule 1 Team voor het komende Formule 1 seizoen. “De terugkeer van Castrol, een merk met een sterke historie in motorsport, is zeer goed nieuws en opent nieuwe mogelijkheden voor ons Formule 1 team. We zijn trots en gemotiveerd om een technische partner en sponsor te hebben van dit kaliber,” geeft Jérôme Stoll, President, Renault Sport Racing, aan.

Door de invoering van nieuwe technische reglementen in de Formule 1, zal het motorvermogen dit jaar een belangrijke rol gaan spelen. Brandstoffen en smeermiddelen gaan een groot verschil maken in het beschikbare motorvermogen, en dus de prestaties van de auto’s. Tufan Erginbilgic, Chief Executive, BP Downstream, merkt op: “Het ontwikkelen van superieure brandstof- en smeermiddelen- technologieën is een belangrijke prioriteit van BP en Castrol. Deze samenwerking creëert geweldige mogelijkheden voor Renault, BP en Castrol om samen te werken aan nog geavanceerdere brandstof- en smeermiddelentechnologieën in de uiterst competitieve wereld van de Formule 1.

Van Kessel Olie is de Authorized Castrol Distributor voor Zuid-Nederland. Daarom zijn wij alvast erg blij met de terugkeer van Castrol in de Formule 1. Het onderstreept de  technologie en betrouwbaarheid van Castrol smeermiddelen en het bevestigt Castrol als één van de meest vooraanstaande oliemerken ter wereld, wat indirect ook positief is voor uw bedrijf.

Kortom, hopelijk krijgt de Formule 1 dit jaar naast vele oranje successen ook een mooi groen-rood tintje!

Meer informatie over Renault F1: www.renaultsport.com
Formule 1 wedstrijdkalender: www.formula1.com/en/championship/races/2017.html