Blog Tim Lips: “Klaar om te beginnen!”

Na 4 lange jaren van voorbereiding is voor Olympische ruiter Tim Lips dan eindelijk het grote einddoel aangebroken: de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro! Tim Lips is een Brabantse ruiter die tijdens de Olympische Spelen zal uitkomen voor Nederland in de Eventing discipline. Als fiere sponsor leeft Van Kessel Olie natuurlijk ook mee met het Olympische avontuur van Tim en zijn paard Bayro. Letterlijk op de vooravond voor het grote vertrek naar Rio schreef Tim onderstaande blog.

Ready, set, go
“Nu is het echt zover. Eindelijk gaan we! Ik heb op de laatste dag thuis alleen een beetje gestapt onder het zadel met Bayro. Ik wil hem zo fit mogelijk het vliegtuig in laten gaan. Mijn spullen zijn zo goed als ingepakt. Ik heb nu alleen nog een boodschappenlijstje af te werken. Kleine dingen, zoals een haarborstel voor mezelf en telefoon opladers. Niets dat ik niet zou kunnen missen dus, maar toch handig om bij je te hebben.”

Tim_in_Rio

Spannend hoe de paarden door de reis komen
“Wij, de ruiters en de grooms, vliegen voor de paarden uit om 11.00 uur. Mijn groom mag namelijk niet met mijn paard mee vliegen dit keer, alleen de teamveterinair Emile Welling mag mee. De paarden worden wel al ’s ochtends naar Luik gebracht, maar gaan pas de lucht in om 17.00 uur ’s middags. Tot die tijd staan ze op het vliegveld op stal. De reis op zich duurt niet super lang, maar met het feit dat ze dus eerst een halve dag daar zijn en dan in Brazilië ook zeker nog zo’n drie uur er over doen eer ze in de olympische stallen zijn, is dat best pittig. En spannend hoe ze er door heen komen, maar er zijn natuurlijk goede voorzorgsmaatregelen getroffen. Dan volgen er twee dagen quarantaine. Dat houdt in dat de grooms inmiddels wel bij de paarden mogen komen om ze te verzorgen en te stappen, maar de ruiters niet.”

Kriebels
“Ik heb dus de eerste dagen een soort van vrij. Dat geeft mij wel rustig de tijd om te acclimatiseren en de sfeer in het Olympisch dorp te proeven. Ik ga denk ik niet de moeite nemen om aan het strand te gaan liggen, maar in het dorp hebben ze ook zwembaden waar ik misschien even kan chillen. De laatste week heb ik de kriebels wel gevoeld in mijn buik, maar nu het zover is, zijn die weer verdwenen.”

Sfeer proeven in het Olympisch dorp
“Er valt nu niets meer te verbeteren in de training, dat hadden we dan al eerder moeten doen. In Rio hebben we ook nog maar vier dagen rijden, voordat de dressuur begint. Alles op alles zetten, onze stinkende best doen en proberen te genieten!”

Tim komt van 6 t.e.m. 9 augustus in Rio in actie. Wilt u graag Tim volgen? Kijk dan op www.timlips.nl voor alle nieuws, foto’s en social media van Tim.

Tim_in_actie