Bouw nieuwe smeermiddelen distributiecentrum op schema

13-06-2017

Op ons bedrijfsterrein in Milheeze wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe smeermiddelen distributiecentrum. In januari ging de spreekwoordelijke eerste schop in de grond. Inmiddels is de ruwbouw al een heel eind gevorderd. De nieuwe op- en overslag loods met een oppervlakte van 3.200 m2 zal ingericht worden met bulktanks voor olieproducten en met stellingen voor ‘verpakte’ smeermiddelen (van 1 liter cans tot 208 liter vaten en 1.000 liter IBC’s). Er is ook een laadkade voorzien waarmee de laad- en lostijden van vrachtwagens behoorlijk kunnen worden ingekort.
 VKO_dc1.JPGDit nieuwe distributiecentrum is noodzakelijk omdat de logistieke activiteiten van Van Kessel Olie de afgelopen 2 jaar behoorlijk zijn gegroeid. Dat heeft ertoe geleid dat de huidige op- en overslag faciliteiten momenteel zijn verspreid over 3 gebouwen wat de efficiëntie uiteraard niet ten goede komt. Met dit nieuw distributiecentrum kan de distributie van Castrol, Argos en Total smeermiddelen, en Quaker metaalbewerkingsvloeistoffen overzichtelijker, beter gestructureerd en dus efficiënter worden ingericht.
 VKO_dc3.JPGNaast de op- en overslag loods wordt een vrachtwagenstalling gebouwd voor onze brandstof- en smeermiddelen vrachtwagens. Van Kessel Olie beschikt over een wagenpark van 18 tankwagens en 6 smeermiddelenwagens. Volgens planning zal het nieuwe distributiecentrum net na de zomer in gebruik worden genomen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Van Kessel Olie