Klanten aan het woord

 • "De tools van BP bieden kansen om extra omzet in de werkplaats te genereren"
 • "Geen gedoe met mailtjes maar gewoon een goed persoonlijk contact"
 • "Ik kan TRAXX Diesel zeker aanbevelen omdat het gewoon goed werkt”
 • “De dienstverlening van Van Kessel Olie bespaart ons tijd en regelwerk”
 • "Je krijgt niet een heel pakket aan eisen opgedrongen"
 • "Correcte service, kwaliteitsproducten en marktconforme prijzen"
 • "Gekozen voor TRAXX Diesel omwille van brandstofbesparing en CO2-reductie"
 • "Met slechts 2 oliesoorten kunnen wij praktisch alle auto's smeren"
 • Autobedrijf Francken:
  "De tools van BP bieden kansen om extra omzet in de werkplaats te genereren"

  Autobedrijf Francken in Oirlo (L) is het eerste officiële BP Service Plus garagebedrijf in Zuid-Nederland. BP Service Plus is een verkoopondersteunend programma waarmee garagebedrijven het rendement op hun smeermiddelen kunnen verhogen. Dit programma wordt in Zuid-Nederland ondersteund door Van Kessel Olie.

  Then Francken, eigenaar van Autobedrijf Francken, legt uit: “Wij gebruiken al meer dan 25 jaar BP smeermiddelen. Dus toen onze BP leverancier, Van Kessel Olie uit Milheeze, het BP Service Plus concept aan ons voorstelde, hoefde ik niet lang na te denken. De tools en acties van BP bieden ons echte kansen om extra omzet in de werkplaats te genereren. Bovendien draagt de BP uitstraling bij aan het kwaliteitsimago van ons bedrijf.”

  Het BP Service Plus concept wordt in Zuid-Nederland uitgedragen door Van Kessel Olie, de Officiële BP Partner voor Brabant, Limburg en Zuid-Gelderland. “Het BP Service Plus concept bevat hulpmiddelen zoals oliecheck kits en foldermaterialen waarmee garagebedrijven actief extra olie-omzet kunnen genereren. Bovendien kunnen ondernemers naar wens hun bedrijf extra herkenbaar maken met BP lichtreclames en productdisplays – maar dat is geen verplichting” aldus Tom Gisbers, accountmanager garagebedrijven bij Van Kessel Olie.

  Autobedrijf Francken in Oirlo (L) bestaat meer dan 25 jaar. Eigenaar is Then Francken die dit garagebedrijf destijds samen met zijn vader startte. Autobedrijf Francken richt zich met name op het onderhoud en de verkoop van alle merken auto's. Als er één automerk uitspringt, is dat wel Peugeot waarvan dan ook een grote kennis binnen het bedrijf aanwezig is. Onlangs heeft de nieuwe showroom van Autobedrijf Francken – die overigens deels is opgetrokken uit de luifel van een voormalig BP tankstation – de Venrayse architectuurprijs gewonnen. 


  francken_bp_garageconcept.jpgTerug naar overzicht
 • A.L. v.d. Wetering B.V.:
  "Geen gedoe met mailtjes maar gewoon een goed persoonlijk contact"

  A.L. v.d. Wetering B.V. is met de jaren uitgegroeid tot een internationaal aannemings- en klei exploitatie bedrijf. Met ruim vijftig jaar ervaring in de transportwereld, infrastructuur en klei-exploitatie biedt het bedrijf uit Heesch expertise, precisie en vakmanschap, een groot wagenpark en eigen materieel, dat voldoet aan de nieuwste ontwikkelingen en eisen van deze tijd.

  Jos van de Wetering, mede-eigenaar A.L. v.d. Wetering B.V., legt de keuze voor Van Kessel Olie als brandstofleverancier uit: “Het is prettig zaken doen met Van Kessel. De leveringen verlopen stipt en de kwaliteit van de brandstof is uitstekend. Ook de relatie met de vertegenwoordiger verloopt prima. Geen gedoe met mailtjes maar gewoon een goed persoonlijk contact.

  Ook de brandstofkwaliteit speelt hierbij een belanrgijke rol: Wij investeren veel geld in moderne machines en dus vind ik moet er ook de goeie brandstof in. Van Kessel Olie bood mij TRAXX aan, een diesel die de injectoren schoon houdt en een snellere verbranding heeft. Ik ben ervan overtuigd dat TRAXX hierdoor zuiniger is dan gewone diesel, alhoewel ik daar moeilijk een cijfer op kan plakken. Ook de bacteriebestrijder in TRAXX vind ik een pluspunt. Het werk moet altijd door kunnen gaan. Wij kunnen ons geen stilstand veroorloven door slechte kwaliteit brandstof.”


  vandewetering.jpgTerug naar overzicht
 • Du Pré groenprojecten:
  "Ik kan TRAXX Diesel zeker aanbevelen omdat het gewoon goed werkt”

  Du Pré groenprojecten uit Helmond voert al meer dan 70 jaar aanleg- en onderhoudswerkzaamheden uit in de groene buitenruimte. Als gecertificeerd bedrijf werkt zij voor overheid, bedrijven en particulieren.

  Een belangrijke factor in de keuze voor Van Kessel Olie is de brandstofkwaliteit. Mark Vloet, directeur van Du Pré groenprojecten, legt uit: “Wij gebruiken al zeker 5 jaar TRAXX Diesel. Als bedrijf zijn wij continue op zoek naar de meest milieuvriendelijke manier van werken. TRAXX past in deze manier van werken en denken. Daarnaast biedt TRAXX de voordelen van een lager verbruik en schonere motoren. Onze medewerkers ervaren dat er merkbaar minder - eigenlijk geen - brandstof gerelateerde storingen meer zijn . Brandstoffilters kunnen nu minder snel vervangen worden. Ik zou TRAXX Diesel zeker aan anderen aanbevelen omdat het gewoon goed werkt.

  Ook het serviceniveau van Van Kessel Olie bevalt prima. Mark Vloet: Wat mij erg aanspreekt bij Van Kessel Olie, is dat zij met goede adviezen komen waar wij wat aan hebben en dat op eigen initiatief: het zijn meedenkers.

  dupregroen.jpgTerug naar overzicht
 • BCTN, containerterminals en intermodaal vervoer:
  “De dienstverlening van Van Kessel Olie bespaart ons tijd en regelwerk”

  Binnenlandse Container Terminals Nederland B.V. (BCTN) is actief in het intermodaal vervoer met terminalhubs in de belangrijkste economische centra van Gelderland, Brabant en Noord-Limburg, en ook in aangrenzend Duits gebied. De BCTN-terminals vervoeren jaarlijks een volume van ruim 350.000 TEU. Dat komt neer op ca. 10% van het totale Nederlandse containervolume.

  Van Kessel Olie levert op 3 locaties TRAXX Diesel voor de overslagkranen, heftrucks en vrachtwagens van BCTN. Wim Busser, operationeel directeur van BCTN, legt uit: “Natuurlijk was een scherpe brandstofprijs belangrijk bij onze keuze voor Van Kessel Olie, maar ook de dienstverlening speelde een grote rol. De planners van Van Kessel Olie houden continue het brandstofniveau in onze dieseltanks in de gaten en zorgen ervoor dat wij steeds tijdig nieuwe brandstof geleverd krijgen. Zelfs het brandstofniveau in één van onze grote Liebherr overslagkranen wordt door hen vanop afstand opgevolgd. Op deze manier heeft Van Kessel Olie ons gehele brandstofvoorraadbeheer voor ons uit handen genomen. Dat bespaart ons een heleboel tijd en regelwerk.”

  Wij zijn een toekomstgericht bedrijf en hechten daarom veel waarde aan efficiency en duurzaamheid. Het feit dat Van Kessel Olie - net zoals BCTN - de Lean & Green Award behaald heeft, en op die manier actief bezig is met CO2-reductie en duurzame logistiek, sprak ons ook erg aan.” aldus Wim Busser.


  bctn1.jpgTerug naar overzicht
 • Derks Overasselt, zelfstandig tankstation:
  "Je krijgt niet een heel pakket aan eisen opgedrongen"

  De familie Derks baat een tankstation, supermarkt, bakkerij en wasserette uit in het centrum van Overasselt. Sinds jaar en dag is Van Kessel Olie de vaste brandstofleverancier van Derks. In 2012 besloot Derks om zijn station in de Argos kleuren te zetten.

  Arnold Derks vertelt: “Allereerst ben ik erg gecharmeerd van de menselijke aanpak van Van Kessel Olie en Argos. Je krijgt niet een heel pakket aan eisen opgedrongen, maar ik kon zelf aangeven waar ik met mijn tankstation naartoe wilde. Vervolgens hebben de mensen van Van Kessel Olie en Argos e.e.a. gezamenlijk met mij zo uitgewerkt.

  De combinatie Van Kessel Olie – Argos bevalt prima. “De Argos kleurstelling geeft een frisse en herkenbare uitstraling aan ons station. Bovendien kunnen we heel makkelijk vrijblijvend meeliften op hun verkoopacties en concepten. Van Kessel Olie daarentegen is een ervaren brandstofleverancier. Zij werken met een eigen planning, eigen chauffeurs en eigen wagenpark. Elke week komen hier dezelfde chauffeurs en dat is ook wel prettig.” besluit Arnold Derks.


  Argos_tankstation.jpgTerug naar overzicht
 • Gerrits Metaalhandel, recyclingbedrijf:
  "Correcte service, kwaliteitsproducten en marktconforme prijzen"

  Gerrits Metaalhandel is gespecialiseerd in het scheiden van ferro en non-ferro metalen, en het terugwinnen van restmaterialen. Het bedrijf beschikt over vestigingen in Helmond, ’s Hertogenbosch, Venlo, Oss en Born. Sinds 2000 verzorgt Van Kessel Olie de leveringen van TRAXX Diesel en AdBlue op alle vestigingen, alsook BP tankpassen voor onderweg en BP smeermiddelen voor het onderhoud van het machinepark.

  Deze ‘alles onder één dak’ aanpak bevalt Gerrits Metaalhandel prima. Karel Gerrits, directeur van Gerrits Metaalhandel, licht toe: “Wij hebben voor Van Kessel Olie gekozen omdat zij al onze brandstof- en smeerolie behoeften voor ons konden regelen. Een mooi voorbeeld is de manier waarop Van Kessel Olie steeds automatisch tijdig brandstof levert. Door vanop afstand zelf het brandstofniveau in onze tanks op te volgen, moeten wij nooit meer vrezen voor droogvallers en stilstand van onze machines. Op deze manier zorgt Van Kessel Olie echt voor een stukje ontzorging.”

  “Wij hechten veel belang aan een correcte service, kwaliteitsproducten en marktconforme prijsstelling. Bovendien verlopen de persoonlijke contacten met Van Kessel Olie erg prettig. De vertegenwoordiger van Van Kessel Olie loopt hier niet nodeloos de deur plat, maar helpt mij wel met doelgericht advies wanneer ik daarom vraag
  ” besluit Karel Gerrits.


  Gerrits_metaalhandel.jpgTerug naar overzicht
 • Alptax Taxiservice:
  "Gekozen voor TRAXX Diesel omwille van brandstofbesparing en CO2-reductie"

  Alptax Taxiservice B.V. uit Deurne biedt een breed scala van professionele vervoersdiensten aan. Hierbij staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel. Dat bewijst o.a. de Award voor Meest Maatschappelijke Partner 2012 die Alptax Taxiservice onlangs in ontvangst mocht nemen (zie video).

  Bij een vervoersbedrijf vormt emissiereductie natuurlijk een belangrijk onderdeel van MVO. Daarom heeft Alptax Taxiservice gekozen voor TRAXX, een zuinige en schone dieselbrandstof. “Dankzij de sterke reinigende werking van TRAXX blijven de injectoren langer schoon en verloopt de verbranding sneller en vollediger. Dat vertaalt zich in een brandstofbesparing van gemiddeld 3,5%. Bovendien hebben wij onze CO2-uitstoot met zo’n 30 ton per jaar kunnen verminderen.” aldus Casper Pouwels, bedrijfsleider van Alptax Taxiservice.

  Bovendien kan deze schone dieselbrandstof zonder aanpassingen in alle dieselvoertuigen gebruikt worden. Dit in tegenstelling tot vele alternatieve brandstoffen waarbij je vaak in auto’s met aangepaste motoren en tanks moet investeren.”


  Alptax.jpgTerug naar overzicht
 • Auto Mertens, universeel garagebedrijf:
  "Met slechts 2 oliesoorten kunnen wij praktisch alle auto's smeren"

  Kwaliteitsproducten, technisch advies en een leverancier uit onze regio” antwoordt Marchel Mertens op de vraag waarom hij voor Van Kessel Olie heeft gekozen. Marchel Mertens is directeur/eigenaar van Auto Mertens, een onafhankelijk autobedrijf met vestigingen in Bakel en Gemert. Van Kessel Olie levert voor beide vestigingen motor- , transmissie- en versnellingsbakoliën, vetten en koelvloeistoffen van BP.

  Met name de BP Visco 5000C en de BP Visco 7000 zijn erg interessante producten voor een universeel garagebedrijf. Deze volsynthetische motoroliën beschikken over heel goede specificaties, waardoor zij breed inzetbaar zijn voor vele automerken. “Met slechts 2 oliesoorten kunnen wij praktisch al onze auto’s smeren.” aldus Marchel Mertens.

  Ook advies en ondersteuning vindt Marchel Mertens belangrijk: “Je merkt goed dat de mensen van Van Kessel Olie beschikken over jarenlange ervaring in de garagesector. Niet alleen kan ik bij hen terecht voor smeerolietechnische vragen, maar de vertegenwoordiger geeft ons ook actief advies over bijvoorbeeld het beperken van het aantal oliesoorten in de werkplaats. Dat bespaart ruimte maar ook geld en investeringen in olie-opslag.


  Auto_Mertens.jpgTerug naar overzicht
Van Kessel Olie